logo songteksten.net

Kyteman bezorgt fans kippenvel in de hitte

(Novum) - The Kyteman Orchestra zorgde zondag in de verzengende hitte voor kippenvel bij de fans die naar de Alpha waren gekomen. Ook de artiest zelf, die het festival drie jaar geleden eveneens aandeed, genoot duidelijk van zijn terugkeer op Lowlands.

Ondanks de tropische temperaturen verscheen Colin Benders aan het begin van de avond in zijn trui op het podium. De trompettist werd met luid applaus onthaald en na het indrukwekkende openingsnummer Preaching to the Choir werd het ontzag alleen maar groter. De Utrechter stond met zijn bekende koor op de planken en schoof verder verschillende zangers en rappers naar voren, die allemaal even enthousiast werden onthaald.

De bescheiden Kyteman, die zelf ook de trompet ter hand nam, wist zich niet goed raad met de vurige reacties van zijn fans en bleef ze daarom maar bedanken. "Fuck, ik weet niet wat ik moet zeggen. Dank jullie wel!"

's Middags liep Andrew Wyatt van Miike Snow zingend van links naar rechts over het podium, half zwalkend en half dansend, tot hij daadwerkelijk onderuit ging. Later ging er ook nog een microfoon tegen de vlakte, maar met de muziek was niets mis. Nummers van het laatste album, Happy to You, werden afgewisseld met muziek van debuutplaat Miike Snow.

De Alpha liep na het optreden van Kyteman vol met fans van Foo Fighters, die een show van maar liefst 2,5 uur gaven. The xx begon iets later als afsluiter van het avondprogramma in de Grolsch. De show vol melancholische klanken werd afgetrapt met de nieuwe single Angels, van de nog te verschijnen plaat Coexist. De Londense indieband bracht het publiek ruim een uur lang in vervoering.

De laatste festivaldag was nog heter dan de twee voorgaande. Op zowel de campings als het festivalterrein werd dan ook geen vierkante centimeter schaduw onbenut gelaten. 'Is het altijd zo warm in Nederland?', vroeg de Australische folkband Boy & Bear, dat voor een overvolle tent speelde, zich aan het begin van de middag al af. In wc-gebouwen werden watergevechten gehouden en waterballonnen zorgden in de tenten enigszins voor verkoeling.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren