logo songteksten.net

Belgische gamestudio bestolen op gamebeurs

(Novum) - Tijdens een gamebeurs in Keulen zijn twee computers met daarop waardevolle informatie gestolen van de Belgische gamestudio Larian. De twee pc's zijn dinsdagnacht ontvreemd van de stand in het zakelijke gedeelte van de beurs. Het bedrijf heeft een vindersloon van vijfduizend euro in petto. Dat heeft een woordvoerder maandag laten weten.

"We vermoeden dat het iemand is geweest die werkte aan de opbouw van de stand. Er kwam een koevoet aan te pas", laat de woordvoerder weten. Het bedrijf beweert dat de organisatie nalatig is geweest in de beveiliging van de beursvloer. Vorig jaar zouden ook computers gestolen zijn van andere bedrijven.

Voor Larian zijn de pc's zelf niet bijzonder belangrijk, maar op de harde schijven van de computers staat informatie over de spellen Dragon Commander, Divinity: Original Sin en een onaangekondigd project. Larian Studios is bang dat de informatie op internet belandt.

Larian is vooral bekend als de gamestudio achter de rollenspelreeks Divine Divinity. Divinity: Original Sin is het volgende deel in de reeks, waarin vier gamers samen kunnen werken om monsters te verslaan.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren