logo songteksten.net

Triggerfinger hoeft niet zo nodig naar de VS

(Novum) - De Belgische band Triggerfinger voelt niet de behoefte om door te breken in de Verenigde Staten. "Dat kost gigantisch veel geld, dus waarom zouden we al onze mooie centjes weer opdoen. Alleen maar aan Amerika, nee dat doen we niet," zegt drummer Mario Goossens tegen Novum Nieuws.

"We zijn ook op zo'n leeftijd dat je daar heel serieus over na moet denken", gaat de 40-jarige Belg verder. "We hebben allemaal families, kinderen en weet ik wat allemaal." De rockers zijn hoe dan ook niet vies van succes in de States. "Als iemand het wil financieren, natuurlijk, graag."

Triggerfinger scoorde dit jaar een grote hit met hun cover van het nummer I Follow Rivers van Lykke Li. Het succes kwam volledig onverwacht. "We hadden daar helemaal geen plan mee", vertelt gitarist Paul Van Bruystegem. "We maken gewoon graag muziek en geven daar een eigen draai aan."

De hit van de Vlamingen, die doorgaans wat hardere muziek spelen, bracht succes in landen als Frankrijk en Duitsland, maar leverde ook problemen op. Zo was de band van plan om in november weer de studio in te duiken, maar daar is de agenda nu te vol voor. "We hebben geen tijd om de nummers af te werken", zegt frontman Ruben Block. "Dat wordt nu verschoven naar april."

Dit voorjaar presenteerde Triggerfinger het live-album Faders Up 2, dat werd opgenomen in de Melkweg in Amsterdam. Wanneer het vierde studioalbum moet verschijnen, is nog niet bekend.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren