logo songteksten.net

OM eist wederom tbs tegen stalker Carice

(Novum) - Het Openbaar Ministerie heeft ook in hoger beroep tbs met dwangverpleging geƫist tegen de stalker van Carice van Houten. De 43-jarige Johannes K. viel Carice in 2010 een aantal maanden lastig, hij regelde onder meer een burgerlijk huwelijk voor hem en de actrice.

Het OM is van mening dat alleen een 'langdurige, daadwerkelijke behandeling' kan helpen. Bovendien meent justitie dat de kans dat K. opnieuw de fout in gaat, groot is. De Groninger werd in oktober door de rechtbank veroordeeld tot opname van een jaar in een psychiatrisch ziekenhuis. Tegen die veroordeling ging zowel het OM als K. in hoger beroep.

De 43-jarige zegt dat hij Carice helemaal niet heeft gestalkt. "Ik ben een visionair, er zijn dingen die ik zie en kan voorspellen", zei K. bij de behandeling van zijn hoger beroep. "Ik heb een gave en die wordt als waan behandeld." K. zegt dat hij door een leugen van Carice in het Pieter Baan Centrum terecht is gekomen. "Ik wil naar buiten, dat is het beste medicijn."

K.'s advocaat pleit nog steeds voor ontslag van rechtsvervolging. Volgens de raadsman is tbs niet passend. De advocaat verwijst daarbij onder meer naar gesprekken die K. voerde met een psycholoog. Hoewel de psycholoog vaststelde dat recidivegevaar aanwezig is, adviseert hij geen tbs.

De actrice liet onlangs aan het OM weten nog steeds last te hebben van K.'s acties in 2010. Niet alleen regelde hij een huwelijk, ook stopte hij voorwerpen als condooms, tandpasta en stroopwafels in Van Houtens brievenbus. Carice liet justitie weten dat ze nog steeds bang is en zich beperkt voelt in haar doen en laten. Zo durft ze geen signeersessies meer te geven.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren