logo songteksten.net

Jelka van Houten laakt Nederlandse humor

(Novum) - Jelka van Houten verkiest Britse humor boven Nederlandse. "Als ik in Nederland een grapje maak, wordt het meteen serieus genomen", zegt de actrice, die een rol heeft in de Britse serie Fresh Meat. "Dan lees je de volgende dag: Jelka jaloers op zus. Dat is wat mensen graag willen horen."

De 33-jarige Van Houten is naar eigen zeggen met kritiek het acteervak ingerold. "Het eerste wat mensen zeiden toen ik begon met acteren was: oh, die moet ook zo nodig", legt ze uit in de Volkskrant.

De actrice vindt het nog steeds lastig als mensen negatieve dingen over haar zeggen. "Al is het maar op Twitter. Het liefst wil je uitleggen: nee, zo zit het niet, zo is het niet gegaan." Volgens Van Houten kampen veel mensen met sensatiezucht. "Mensen, zeker Hollanders, houden van negativiteit."

Als Van Houten zou mogen kiezen, zou ze in de toekomst meer zingen, iets wat ze ook in de film Jackie deed. "Spelen is eigenlijk gewoon op mijn pad gekomen en mijn werk geworden. Maar als ik nu voor de rest van mijn leven zou mogen zingen, teken ik daarvoor."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren