logo songteksten.net

Maartje van Weegen krijgt Georgische onderscheiding

(Novum) - Maartje van Weegen heeft vrijdag tijdens haar laatste uitzending van De Klassieken een Georgische onderscheiding ontvangen. Ze kreeg de presidentiële de Orde van het Gulden Vlies uit handen van de Georgische ambassadeur. Ook kreeg ze een brief van premier Mark Rutte, die haar bedankte voor 'het vele moois' dat ze heeft gebracht.

Van Weegen kreeg de onderscheiding vanwege haar inspanningen voor het klassieke radiostation Muza in Georgië. Samen met haar luisteraars zamelde ze in 2010 tienduizend cd's in voor de zender.

De 61-jarige presentatrice ontving in het Concertgebouw in Amsterdam gasten en musici met wie ze tijdens haar 41-jarige carrière te maken heeft gehad. Zo kwamen collega's als Ad van Liempt en Mart Smeets langs en verraste ook dirigent Jaap van Zweden Van Weegen met zijn komst.

Later in de uitzending kreeg de presentatrice nog een boeket en een kaartje van kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima. Haar echtgenote Joop Daalmeijer, voorzitter van de Raad voor Cultuur, verraste haar op het podium door mee te spelen in een van de laatste opvoeringen van de ochtend. Het programma werd afgesloten met een speciaal voor Van Weegen geschreven lied, waar de hele zaal bij meezong.

Het Radio 4-programma, een van de best beluisterde op de zender, wordt vanaf maandag gepresenteerd door Clairy Polak. Van Weegen gaat met pensioen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren