logo songteksten.net

Brit Max Bygraves (89) overleden

(Novum/AP) - De Britse entertainer Max Bygraves is vrijdag overleden. De zanger, presentator, acteur en komediant stierf in zijn slaap in zijn dochters woning in Australië, bevestigt zijn agent. Bygraves leed aan Alzheimer.

Bygraves, die bekendstond om de uitspraak 'I wanna tell you a story', werd na de Tweede Wereldoorlog populair in Groot-Brittannië. In de jaren vijftig was hij veelvuldig op de radio te horen, later was hij op televisie en in een aantal films te zien. Hij presenteerde onder meer de spelshow Family Fortunes.

"We hebben een van de beste Britse entertainers verloren", zegt Bygraves' agent. "Zijn dood is een groot verlies voor de entertainmentbranche en een groot verlies voor al zijn vrienden in het vak."

Bygraves trad regelmatig op voor de Britse koninklijke familie, voor het eerst in 1950 voor koning George VI. In 1982 ontving de entertainer een OBE, een koninklijke onderscheiding.

Bygraves emigreerde in 2005 van Groot-Brittannië naar Australië. Vorig jaar stierf zijn echtgenote. Bygraves had zes kinderen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren