logo songteksten.net

Sandra Bullock niet blij met filmpje olieramp

(Novum/AP) - Sandra Bullock heeft haar inzet voor een campagne die zich richt op het schoonmaken van de kust bij de Golf van Mexico gestaakt. De 46-jarige actrice leende zich voor een promotiefilmpje, maar heeft verzocht de video te verwijderen totdat duidelijk is of oliemaatschappijen zijn betrokken bij het filmpje.

De promotievideo is een idee van 'Women of the Storm', een organisatie uit New Orleans. Zij werken samen met 'America's Wetland Foundation', die BP en andere oliemaatschappijen als sponsor noemt op haar website.

Een website suggereerde dat de campagne 'Restore the Gulf' van 'Women of the Storm' een idee was van de oliemaatschappijen. Zij zouden met de filmpjes het bedrijfsleven om steun vragen voor het boren naar olie. Ook zouden zij op zoek zijn naar geld van belastingbetalers om de kustlijn te herstellen.

De oprichtster van 'Women of the Storm' geeft aan dat de video niet is gefinancierd door oliemaatschappijen. In het filmpje zijn ook zanger Lenny Kravitz en acteur John Goodman te zien. Ze roepen op deel te nemen aan een online petitie. Deze wordt uiteindelijk aangeboden aan de Amerikaanse regering.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren