logo songteksten.net

Justine Pelmelay voor derde keer onder het mes

(Novum) - Justine Pelmelay is maandagavond voor de derde keer in een week tijd geopereerd. De 53-jarige zangeres, die deelnam aan Sterren Springen, moest met spoed onder het mes omdat haar toestand niet verbeterde.

"Justine was erg zwak en bleef ondanks het gebruik van medicijnen pijn houden", legt haar partner Ronald van Driel uit. "Het was alsof ze langzaam achteruitging. Er zijn momenten geweest waarop ze de indruk wekte op te willen geven."

Maandagmiddag verging Justine volgens Van Driel opnieuw van de pijn en liep de koorts op. "De doktoren hebben toen gelukkig ingegrepen. Tegen 17.30 uur is ze naar de operatiekamer gebracht."

Pelmelay belandde vorige week zondag, een dag na haar deelname aan Sterren Springen, in het ziekenhuis. De zangeres had hevige buikpijn en onderging twee darmoperaties. Daarbij werd zestig centimeter van haar dunne darm verwijderd.

Van Driel heeft goede hoop dat Pelmelay na de derde operatie wel opknapt. "Tijdens de operatie is haar buik schoongemaakt en is er twee liter vocht weggehaald. Een deel van het vocht is op kweek gezet en doktoren hopen dat de uitslag hiervan duidelijk zal maken of er sprake is van een ontsteking of een infectie."

Pelmelay ligt sinds maandagavond weer op de intensive care. "Ze heeft de operatie goed doorstaan en ze heeft een rustige nacht achter de rug. Ik heb het gevoel dat het nu wel eens beter met haar zou kunnen gaan. Belangrijk is dat de oorzaak van alle klachten snel wordt gevonden, zodat de behandeling daarop afgestemd kan worden."

Artsen waarschuwen Van Driel niet te optimistisch te zijn. "In het ziekenhuis is mij wel op het hart gedrukt dat ik er nog steeds niet van uit mag gaan dat vanaf nu alles goed zal gaan. Justines toestand blijft onzeker, belangrijk is dat nu eindelijk het herstel intreedt."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren