Michael Bay vond Michael Clarke Duncan eerst maar matig

Door Novum, woensdag 5 september 2012 12:29, bron: Novum

(Novum) - Michael Bay vond wijlen acteur Michael Clarke Duncan tijdens de eerste opnames van de actiefilm Armageddon niet erg indrukwekkend. "Ik vroeg me af of we hem niet gewoon moesten ontslaan", schrijft de regisseur op zijn website. Gelukkig werd de dinsdag overleden ster zienderogen beter.

"We hebben hem ergens uit een sportschool geplukt", vertelt Bay, die Duncan in Armageddon uit 1998 zijn eerste grote filmrol gaf als Bear. "Hij moest huilen na de auditie omdat hij zo trots was om in een film te spelen van mij en producent Jerry Bruckheimer. We hebben hem meteen een contract gegeven."

"Zijn eerste dag op de set was een ramp", gaat Bay verder. "Maar ik ben op hem af gestapt en gezegd: Mike, ik wil die lieve Mr. Duncan zien die ik zag huilen. Het publiek zal meteen voor je vallen."

Bay bleek gelijk te krijgen, want Armageddon was de doorbraak in Hollywood voor de toen 42-jarige Duncan. Een jaar later stond hij als de reus John Coffey naast Tom Hanks in The Green Mile, de film waar hij het meest mee wordt geassocieerd.

Aan het eind van de opnames was Duncan de acteur die de meeste groei had laten zien, vindt Bay. "We waren allemaal van hem gaan houden, zijn vrolijkheid en bulderende lach. Het was een fantastische tijd en ik weet nog hoe trots ik was om hem in een geweldige acteur te zien veranderen."

Duncan, die in januari zou gaan trouwen, overleed dinsdag op 54-jarige leeftijd in Los Angeles aan de gevolgen van zuurstofgebrek na een hartaanval.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren