logo songteksten.net

Greg Holden met meer kabaal op het podium

(Novum) - Greg Holden staat tijdens zijn najaarstoer op de planken met een band. "Het wordt een hardere show, ik mag meer herrie maken, dat vind ik leuk", vertelt de singer-songwriter, die vanaf donderdag negen verschillende Nederlandse steden aandoet.

"Ik wilde het graag iets anders aanpakken dan vorige keer", zegt de zanger, die in april en mei ook al enkele optredens gaf in Nederland, tegen Novum Nieuws. "De reden dat ik zo snel ben teruggekomen is dat ik mensen die vorige keer niet konden komen ook een kans wilde geven mijn show te zien."

Holdens voorjaarsconcerten in Nederland waren maanden van tevoren al uitverkocht, nadat hij in december tijdens Serious Request van 3FM een hit had gescoord met The Lost Boy. "Dat was fantastisch om mee te maken." Ook in de Verenigde Staten behaalde de Brit succes toen American Idol-winnaar Phillip Phillips hoog in de hitlijsten kwam met het door Holden geschreven nummer Home.

De zanger componeert zowel voor zichzelf als voor andere artiesten. "Als ik voor mezelf schrijf, vind ik het moeilijk een liedje uit te brengen, omdat ik er dan onzeker over ben. Als een ander mijn lied zingt, heb ik daar veel minder last van." De nummers die hij nu maakt, zijn volgens Holden een stuk vrolijker dan een paar jaar geleden. "Toen was ik niet heel gelukkig. Nu wel."

Holden, die in New York woont en werkt, denkt over ongeveer een jaar met een nieuwe plaat te komen. "Ik ga eerst toeren. Daarna neem ik een tijdje vrij om meer te kunnen schrijven."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren