logo songteksten.net

Carice van Houten excuseert zich voor webgevaar

(Novum) - Carice van Houten heeft zich geëxcuseerd voor het gevaar dat ze online veroorzaakt. Maandag werd bekend dat de actrice de 'gevaarlijkste' bekende Nederlander op internet is. Wie op het web zoekt naar haar foto's en video's loopt 13,3 procent kans om op een website met virussen en malware te belanden, blijkt uit onderzoek van beveiligingsbedrijf McAfee. "Sorry, I guess", twitterde Van Houten.

Bij een zoekopdracht naar Emma Watson is de kans op virussen en malware het grootst. De Britse actrice staat boven aan de Most Dangerous Celebrities-lijst, die het bedrijf samenstelde naar aanleiding van het onderzoek. Naar Watson wordt veel vaker gezocht, maar het risicopercentage ligt met 12,6 procent iets lager dan bij Van Houten.

Dj Tiësto en zangeres Anouk completeren de Nederlandse top drie van 'gevaarlijkste' sterren op internet. De actrices Jessica Biel en Eva Mendes completeren de internationale top drie.

"Er is zo veel en het gaat zo snel dat we er niet bij stilstaan welke gevaren er loeren achter de links op al die websites", zegt Paula Greve, directeur webonderzoek van McAfee. "Met onze verwachtingen neemt ook het aantal dreigingen toe."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren