logo songteksten.net

Do heeft vertrouwen in Nederlandse politiek

(Novum) - Do heeft er alle vertrouwen in dat het in de toekomst goed gaat met Nederland. "Ik maak me niet zo'n zorgen om Nederland", zegt de 31-jarige zangeres voor de camera van Novum Nieuws. "Ik denk dat het wel goed komt."

Dominique van Hulst, zoals Do eigenlijk heet, stemde zelf woensdag op D66. "Omdat ik vind dat Alexander Pechtold heel goed verwoordt waar ik voor sta." Volgens haar steekt de lijsttrekker de hand in eigen boezem. "En zegt: jongens, we moeten toch met z'n allen de schouders eronder zetten."

Volgens Do is een positieve houding erg belangrijk. "Als je een overstroming in Haïti of een tsunami in Azië overkomt, gaat ook niet iedereen roepen: ik wil niks, ik kan niks, ik kan nergens aan bijdragen", aldus de zangeres. "Dan roept iedereen: zeg maar waar je me nodig hebt, wat ik kan doen, zal ik doen. Ik denk dat dat onderhand maar eens de tendens moet zijn."

Actrice Froukje de Both is dankbaar dat ze haar stem mag uitbrengen. "Het is natuurlijk wel geweldig dat we kunnen stemmen in dit land", twitterde ze. "En dan ook nog kunnen kiezen uit meerdere partijen."

Cabaretier Jochem Myjer nam zijn 3-jarige dochter mee toen hij ging stemmen. "Mijn dochter in het stemhokje: waarom kleur je de andere vakjes niet? Dat is toch veel gezelliger?"

Gerard Joling riep via Twitter zijn volgers op om te gaan stemmen. "Ik ben al geweest." Eerder haalde de zanger nog uit naar een aantal linkse partijen. "Doodmoe word ik van meneer Samsom, prachtige blauwe ogen, goed ingestudeerde babbel, maar over een paar jaar heeft hij een topbaan en de kiezer mag opnieuw naar de stembus. Of erger nog: fluiten naar alle gedane beloftes", schreef hij op zijn website.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren