logo songteksten.net

Wii U vanaf 30 november in Nederland

(Novum) - De Wii U ligt vanaf 30 november in Nederlandse winkels. Hoeveel de spelcomputer moet kosten, wordt bepaald door winkelketens en niet door het gamebedrijf. Dat heeft Nintendo donderdagmiddag bekendgemaakt. Net als in Japan worden ook in Europa een witte en een zwarte versie van de spelcomputer op de markt gebracht.

Het basispakket bestaat uit een witte Wii U met 8GB opslagruimte en een witte gamepad. Spelers krijgen ook twee voedingen om de spelcomputer en de controller van stroom te voorzien. Het premiumpakket biedt een zwarte Wii U met 32GB opslagruimte, een zwarte controller, standaards voor de hardware, een sensorbar en het verzamelspel Nintendo Land.

In Japan kost de witte, goedkopere Wii U omgerekend 260 euro, terwijl voor het duurdere pakket met de zwarte spelcomputer omgerekend 320 euro moet worden neergeteld. Door koerswisselingen en transportkosten zou de spelcomputer in Nederland naar schatting 299 en 349 euro kunnen kosten.

Ook in Europa wordt het premiumpakket voorzien van Nintendo Network Premium. Daarbij krijgen spelers niet alleen korting op downloadbare spelletjes, maar worden bij elke online aankoop punten gespaard. Deze punten kunnen later uitgegeven worden voor andere downloadbare spellen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren