logo songteksten.net

Twee Wii U-gamepads nog niet nodig

(Novum) - Voorlopig verschijnen er nog geen spellen die het gebruik van twee Wii U-gamepads ondersteunen. Tot die tijd worden de controllers met aanraakscherm niet los verkocht. De eerste spellen die gebruikmaken van twee controllers worden volgend jaar verwacht. Dat heeft een woordvoerder van Nintendo gezegd tegen gamewebsite 1Up.

Nintendo is bang dat gamers in de war raken wanneer blijkt dat er geen spellen zijn die het gebruik van twee gamepads ondersteunen. Dat geldt overigens alleen voor Europa en de Verenigde Staten. In Japan ligt de Wii U-gamepad vanaf begin december wel in de winkel.

Spellen als ZombieU en Nintendo Land maken gebruik van een gamepad. Hierbij speelt een speler op de gamepad tegen maximaal vier andere gamers die op de televisie moeten spelen. Deze spelers gamen met de Wii-afstandsbediening of met de traditionele Wii U Pro-controller.

De Wii U is vanaf 30 november verkrijgbaar in Nederland. De spelcomputer kost minimaal 250 euro en vereist de aanschaf van meerdere Wii-afstandsbedieningen om spellen met vrienden te kunnen spelen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren