logo songteksten.net

Microsoft overweegt derde Halo-trilogie

(Novum) - Microsoft heeft plannen voor een derde trilogie rond de schietspelreeks Halo. Het Amerikaanse softwarebedrijf heeft namelijk domeinnamen geregistreerd voor Halo 7, Halo 8 en Halo 9. Dat schrijft techwebsite Fusible op basis van een registratie door het internetbedrijf MarkMonitor. In november ligt Halo 4 in de winkel.

Veel grote entertainmentbedrijven laten hun domeinnamen registreren door externe partijen om op die manier nieuwe projecten zolang als mogelijk geheim te houden. Microsoft werkt sinds 2005 samen met MarkMonitor aan onder meer de beveiliging van gebruikersgegevens en het afschermen van gevoelige informatie.

Op dit moment werkt gamestudio 343 Industries aan het in november te verschijnen schietspel Halo 4. Het schietspel is gemaakt met ideeën voor een vijfde en zesde deel in het achterhoofd.

Halo 4 verschijnt voor de Xbox 360. Voor welke spelcomputer Halo 5 en de latere delen verschijnen, is niet bekend. In juli plaatste 343 Industries een functiebeschrijving online waarin het bedrijf zocht naar een designer die wil werken aan de volgende generatie spellen in de Halo-reeks. Geruchten over een nieuwe Xbox doen al meer dan een jaar de ronde, maar zijn niet officieel bevestigd door Microsoft.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren