logo songteksten.net

Lady Gaga uit zich tegen immigratiewet

(Novum) - Lady Gaga heeft zich tijdens een concert hard uitgesproken tegen de immigratiewet van Arizona. De zangeres had 'Stop SB 1070', een verwijzing naar de wet, op haar arm geschreven tijdens een show in Phoenix, de hoofdstad van de Amerikaanse staat. "We moeten ons actief verzetten", sprak Gaga tegen haar publiek.

Lady Gaga droeg tevens haar nummer 'You and I' op aan een Mexicaanse jongen, die haar had verteld dat zijn broer onlangs naar Mexico was teruggestuurd. "Het is heel erg oneerlijk en het is walgelijk", riep de zangeres volgens entertainmentwebsite Radar Online.

De wet is aangenomen om strenger op te treden tegen mensen die illegaal in de Verenigde Staten verblijven. Agenten mogen bij twijfel over een status de persoon in kwestie ondervragen. Critici vrezen dat de nieuwe methode leidt tot onderscheid op grond van etnische afkomst.

Eerder sprak zangeres Shakira zich al fel uit tegen de wet. Ze reisde af naar Phoenix om een hartig woordje met de burgemeester te spreken. Rapper Kanye West en de band Rage Against the Machine besloten Arizona te boycotten vanwege de wet.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren