logo songteksten.net

Hayden Panettiere leed aan lichaamsbeeldstoornis

(Novum) - Hayden Panettiere kampte jarenlang met een stoornis van haar zelfbeeld. Aanleiding was een publicatie van een roddelblad, dat een foto plaatste van de destijds 16-jarige actrice met het onderschrift 'cellulitis'. "Ik voelde me vernederd", zegt ze in tijdschrift Women's Health.

"Het leidde ertoe dat ik lange tijd dysmorfofobie had", zegt Panettiere over de psychische aandoening die ingebeelde lelijkheid veroorzaakt. "Maar ik weet nog dat ik tegen mezelf zei dat schoonheid een mening is, niet een feit. En daardoor heb ik me altijd beter gevoeld."

De nu 23-jarige Panettiere, die al van kleins af in tv-series en films te zien is, liet eerder al weten nog altijd een beetje onzeker te zijn over haar lichaam. "Gezond eten is een constante strijd", zegt de actrice. "Ik hou van chips."

Ze heeft inmiddels ontdekt dat het fysieke niet allesbepalend is voor haar uitstraling. "Mensen zien het aan je als je gelukkig bent met wie je zelf bent, of wanneer dat juist niet zo is", zegt Panettiere. "Het klinkt cliché, maar alleen omdat het waar is."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren