logo songteksten.net

Justine Pelmelay functioneert weer op eigen kracht

(Novum) - Justine Pelmelay functioneert voor het eerst sinds lange tijd weer op eigen kracht. "De apparatuur die op haar was aangesloten is de afgelopen dagen stapje voor stapje weggehaald", zegt haar partner Ronald van Driel dinsdag in het AD. "Hetzelfde geldt voor het infuus waarmee ze pijnmedicatie kreeg toegediend."

De 53-jarige zangeres onderging de afgelopen weken drie operaties na hevige buikpijn. Hierbij is zestig centimeter afgestorven dunne darm verwijderd. Haar partner gaf aan dat Pelmelay zo veel pijn had, dat hij soms de indruk had dat ze de strijd wilde opgeven.

Volgens Van Driel is het iedere keer als iets wordt ontkoppeld een aanslag op haar lichaam. "Haar lichaam moet, zo zou je kunnen zeggen, zonder al die toeters en bellen weer leren functioneren." Daardoor had ze de afgelopen dagen weer een paar mindere momenten. "Niks ernstigs, zo hebben de artsen ons verzekerd. Dat hoort bij het herstelproces."

Pelmelay is goed aanspreekbaar en komt regelmatig uit bed. "Justine loopt, hoewel ze nog verzwakt is, stukjes heen en weer over de gang", aldus Van Driel. "En recent stond ze me bij de entree van het ziekenhuis op te wachten. Een topprestatie in haar omstandigheden."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren