logo songteksten.net

Frans blad moet foto's topless Middleton inleveren

(Novum/AP) - (Update. Meer informatie over ophef in laatste alinea. Kleine aanpassingen in tweede alinea)

De pikante foto's van Kate Middleton moeten binnen 24 uur worden ingeleverd. Dat heeft een Franse rechtbank dinsdag bepaald. De plaatjes, waarop Kate topless te zien is, werden vrijdag voor het eerst door een Frans tijdschrift naar buiten gebracht. Vervolgens eisten Kate en haar man, de Britse prins William, een publicatieverbod.

Het Franse blad Closer publiceerde vrijdag als eerste de foto's waarop Kate met ontbloot bovenlijf te zien is. De plaatjes zijn met een telelens gemaakt toen de hertogin van Cambridge vakantie vierde in de Provence. Closer moet alle opnamen inleveren en mag de kiekjes niet meer publiceren.

Als Closer de foto's niet inlevert, moet het blad per dag een boete van tienduizend euro betalen. Daarnaast hangt de uitgever een boete van tweeduizend euro boven het hoofd.

Het Britse koningshuis ondernam stappen omdat sprake zou zijn van 'groteske' inbreuk op de privacy van de Britse royals en eiste een publicatieverbod. De Franse rechtbank sloot zich daar dinsdag bij aan en sprak van een 'brutale' en 'bijzonder opdringerige' actie.

Een internationaal publicatieverbod is er vooralsnog niet. Het Italiaanse tijdschrift Chi maakte 26 pagina's vrij voor de topless Middleton en ook de Ierse krant Daily Star plaatste het omstreden beeldmateriaal. De uitspraak van dinsdag heeft alleen betrekking op de Franse uitgever.

Onder meer een Amerikaanse pornowebsite gaf aan de intieme foto's graag te willen kopen. Closer beweert te beschikken over nog pikantere kiekjes van Kate Middleton - een anagram van naked titmodel, zoals bloggers op internet ontdekten. Het schandaal rondom de kiekjes is door Britse media al omgedoopt tot NippleKate.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren