logo songteksten.net

'EMI moet platenlabels verkopen voor overname'

(Novum) - Toezichthouders van de Europese Unie keuren vrijdag naar verwachting de overname van EMI door Universal goed. EMI moet daarvoor wel een aantal waardevolle platenmaatschappijen afstoten, inclusief de muziekrechten die in het bezit zijn van die maatschappijen. Dat melden bronnen die bekend zijn met de situatie aan The Wall Street Journal.

De goedkeuring zou betekenen dat Universal, nu al het grootste moederbedrijf van platenlabels ter wereld, zijn positie nog verder versterkt. De vraag is of de eisen waaraan de twee bedrijven van de EU moeten voldoen, niet de economische basis onder de deal wegslaan.

Het Britse EMI werd vorig jaar door Universal en Sony gekocht. Universal neemt de opnamestudio's over voor bijna twee miljard dollar. Het deel waar de muziekrechten onder vallen werd voor ruim twee miljard dollar eigendom van Sony. Dat deel van de deal werd eerder dit jaar goedgekeurd.

Bij EMI staan onder meer Katy Perry en Coldplay onder contract. Het bedrijf kampte al enige tijd met financiƫle problemen en werd vorig jaar door de Amerikaanse bank Citigroup gered van de ondergang.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren