logo songteksten.net

O'Connor vraagt Poetin om vrijlating Pussy Riot

(Novum) - Na Madonna en Paul McCartney neemt ook Sinéad O'Connor het op voor Pussy Riot. De 45-jarige zangeres heeft een brief geschreven aan de Russische president Vladimir Poetin, waarin ze vraagt om de vrijlating van de drie leden van de band.

De vrouwen werden onlangs veroordeeld tot twee jaar strafkamp, wegens een 'punkgebed' in een kathedraal in Moskou. Ze zongen onder meer de woorden 'Moeder Maria, verdrijf Poetin'.

O'Connor zegt in de brief, die is gepubliceerd op de site van het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone, dat ze door veel mensen is gevraagd om een lied te schrijven over de ophef rond Pussy Riot. Ondanks dat de Ierse zangeres politiek 'verwarrend en saai' vindt, besloot ze zich toch te richten tot Poetin omdat ze haar verhaal niet in drie minuten kwijt kan.

O'Connor, die zegt dat ze vooral veel liefde voelt voor vreemden, gooit het in de brief vooral op moederschap. "Deze kinderen zijn hun moeders kwijt", schrijft de zangeres in de lange brief, die maandag bij het Kremlin wordt afgeleverd. "En ze lijden onacceptabele pijn voor de rest van hun leven als ze hun moeders niet snel terug krijgen."

De singer-songwriter hoopt wel dat haar brief geen gevolgen heeft voor haar carrière. "Ik hoop dat je me niet verbiedt in Rusland te spelen. Als ik daar niet mag optreden, ga ik huilen. En dat is de waarheid", schrijft O'Connor. "Ik weet dat je een hart hebt."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren