logo songteksten.net

Def P sluit reünie Osdorp Posse uit

(Novum) - Def P ziet een reünie van Osdorp Posse niet zitten. De hiphopgroep waarin hij rapte en die in 2009 werd opgedoekt, zou volgend jaar 25 jaar hebben bestaan. "Het is destijds een weloverwogen keuze geweest om te stoppen."

Hoewel Def P goede herinneringen heeft aan zijn tijd met Osdorp Posse, verlangt hij er niet naar terug. "Nee, dat is wel echt een afgesloten hoofdstuk", vertelt hij aan Novum Nieuws.

Def P, die eigenlijk Pascal Griffioen heet, sluit een reünie naar aanleiding van het jubileum uit. Artiesten doen zoiets volgens hem meestal vanwege het geld. "En als iets niet des Osdorp Posse is, is het uitmelken", legt hij uit. "Dat is niet onze stijl."

Volgens Griffioen was de 'rauwe energie' waarmee de hiphoppers in hun beginjaren het podium betraden op een gegeven moment minder geworden. "Wij hebben besloten te stoppen op ons hoogtepunt. Daarmee voorkom je dat je een karikatuur van jezelf wordt. We willen niet als een stel verlepte Sex Pistols op het podium staan."

De 42-jarige Griffioen, die nog steeds volop met muziek bezig is en regelmatig optreedt, volgt de 'nederhop' van de afgelopen jaren niet meer. "Op een gegeven moment merkte ik dat ik minder interesse had. Ik ben nu meer bezig met het mixen van andere stijlen, zoals rap met ska en jazz of rock-'n-roll. Dat klinkt heel lekker."

Osdorp Posse werd in 1989 opgericht en wordt gezien als een van de grondleggers van de Nederlandstalige hiphop. De groep werd bekend met nummers als Origineel Amsterdams en Geen Slaap Tot Osdorp. Vorige week verscheen een verzamelalbum van Osdorp Posse. De hiphoppers lieten fans bepalen welke honderd nummers op de plaat Top 100 moesten komen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren