logo songteksten.net

Marian Mudder geëerd met Gouden Eeuw Award

(Novum) - Marian Mudder heeft vrijdag een Gouden Eeuw Award ontvangen. De actrice en schrijver kreeg de prijs van Bewonder Nederland om haar 'rijke en creatieve bestaan te belonen'. Ook onder anderen Ronnie Tober en Liesbeth List werden geëerd met een award.

Ronnie Tober werd tot de eerste winnaar van de Michiel de Ruyter Prijs. De zanger laat volgens de jury met zijn Ronnie Tober Foundation zien hoe je met creativiteit de maatschappij kunt veranderen. De Michiel de Ruyter Prijs is in het leven geroepen voor mensen die zich inzetten voor hun medemens.

De al bijna 25 jaar dode Anton Pieck, kunstschilder en ontwerper van de Efteling, werd geëerd met een Gouden Eeuw Award. Ook actrice Marieke de Kruijf mocht een prijs in ontvangst nemen, voor onder meer de afwisseling in haar werk als (stem)actrice. Liesbeth Liest kreeg, zo was al eerder bekend, een Gouden Eeuw Award voor haar hele oeuvre.

De prijzen, die werden toegekend door een jury onder leiding van uitgever Phia Baruch, werden vrijdag uitgereikt in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Eerder kregen onder anderen Paul van Vliet, André van Duin en Rob de Nijs een Gouden Eeuw Award.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren