logo songteksten.net

Playstation 3 blijft tot 2015 relevant

(Novum) - Sony blijft zeker tot 2015 de Playstation 3 ondersteunen met nieuwe spellen en online diensten. De komende twee tot drie jaar kunnen gamers volgens topman John Koller nog mooie spellen verwachten. Dat zei hij in een interview met de Amerikaanse website Gamespot. Vanaf vrijdag ligt een vernieuwde Playstation 3 in de winkel.

"We blijven de Playstation 3 ondersteunen zolang er een markt voor is", zei Koller in het interview. Datzelfde doet het bedrijf met de Playstation 2, die inmiddels twaalf jaar oud is. Nog altijd verschijnen nieuwe spellen voor de Playstation 2, al legt Sony sinds deze zomer geen nieuwe spelcomputers meer in Nederlands in de winkels.

Geruchten over een opvolger van de Playstation 3 doen al maanden de ronde. Naar verluidt zou Microsoft eind volgend jaar met een nieuwe Xbox-spelcomputer kunnen komen. Sony zou dan niet achter kunnen blijven met een Playstation 4.

Toen de Playstation 3 in 2006 op de markt kwam, liet Sony weten dat de spelcomputer zeker tien jaar mee zou moeten gaan. De uitspraken van Koller liggen in lijn met die gemaakte belofte. Wel heeft de hardwarefabrikant de Playstation 3 al twee keer een make-over gegeven.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren