logo songteksten.net

Hiphopduo Insane Clown Posse klaagt FBI aan

(Novum) - Insane Clown Posse klaagt de FBI aan. De Amerikaanse federale politiedienst bestempelde fans van het hiphopduo als een criminele bende. "Dat is bullshit", schrijft Insane Clown Posse op zijn website. "We zijn geen bende, we zijn een familie."

De fans van Insane Clown Posse, die Juggalos en Juggalettes worden genoemd, werden in oktober door de FBI bestempeld als bende. Volgens de politiedienst zijn de Juggalos 'een criminele organisatie die op straat wordt gevormd', de FBI vergelijkt de hiphopfans met bekende Amerikaanse bendes als Crips en Bloods.

Joseph Bruce en Joseph Utsler, die Insane Clown Posse vormen, vroegen meteen tekst en uitleg. Omdat die niet volgde, stappen de twee naar de rechter. "Mogen we even aanstippen dat Lady Gaga's Little Monsters, Justin Biebers Beliebers en The Greatful Deads DeadHeads niet worden gelabeld als bende?", schrijven de pissige hiphoppers.

Volgens Bruce en Utsler is het de eerste keer dat een fanbase van een artiest wordt bestempeld als bende. "Juggalos zijn muziekfans, geen keiharde, georganiseerde bendeleden. Dat is waarom we voor jullie vechten. We vechten voor onze familie ongeacht hoeveel tijd en geld het kost."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren