logo songteksten.net

Zanger Andy Williams (84) overleden

(Novum/AP) - Andy Williams is op 84-jarige leeftijd overleden. De Amerikaanse zanger, vooral bekend van de nummers Moon River en It's the Most Wonderful Time of the Year, verloor dinsdagavond zijn strijd tegen blaaskanker. Dat heeft zijn woordvoerder bekendgemaakt.

De zanger begon zijn zangcarrière in de jaren veertig, als lid van The Williams Brothers. Williams scoorde in de jaren vijftig en zestig ook hits als Can't Get Used to Losing You en Butterfly. Hij ontving drie platina en achttien gouden platen en vijf Grammynominaties.

Williams presenteerde ook zijn eigen tv-show, The Andy Williams Show. Het programma werd drie keer onderscheiden met een Emmy Award. Oud-president van de Verenigde Staten Ronald Reagan noemde de zanger 'een nationale juweel'.

Williams maakte eind vorig jaar bekend dat blaaskanker bij hem was geconstateerd, maar was strijdbaar. "Het is te verslaan en de groep mensen die dat doet wordt per jaar groter. Ik zal een van hen zijn", zei hij destijds. De zanger laat een vrouw en drie kinderen achter.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren