logo songteksten.net

Lil Wayne haalt Elvis Presley in

(Novum/AP) - Lil Wayne heeft sinds deze week in de Verenigde Staten meer hits op zijn naam staan dan Elvis Presley. De rapper staat voor de 109e keer in de Billboard Hot 100. De King of Rock-'n-roll kwam niet verder dan 108 hits.

Van de 109 nummers waarmee Lil Wayne een hit scoorde, zijn slechts 42 nummers van de rapper zelf. Op de overige 67 liedjes is hij samen met anderen te horen. Het nummer waarmee de rapper The King passeert is ook zo'n samenwerking. Op de single Celebration van The Game is Lil Wayne te horen met Chris Brown, Tyga en Wiz Khalifa.

Of Lil Wayne daadwerkelijk meer hits heeft gescoord dan Elvis is overigens nog maar de vraag. De Billboard Hot 100 werd in 1958 in het leven geroepen. Presleys carrière was toen al op dreef. Zo is onder meer de wereldwijde hit Heartbreak Hotel niet meegenomen in de optelsom.

Lil Wayne heeft nog een tijdje te gaan voordat hij zich de meest genoteerde artiest mag noemen. De cast van de muziekserie Glee stond het vaakst in de Amerikaanse hitlijst, met 204 nummers.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren