logo songteksten.net

Geen foto's Campbell bij rechtszaak Taylor

(Novum/AP) - Naomi Campbell mag niet gefotografeerd worden als zij donderdag in Leidschendam komt getuigen tegen Charles Taylor. Dat hebben de rechters in het proces wegens oorlogsmisdaden tegen de voormalige Liberische president dinsdag bepaald.

Het Britse model had gevraagd om extra beveiliging. De rechters van het Speciale Hof voor Sierra Leone (SCSL) vinden dat er legitieme reden is tot bezorgdheid vanwege de grote media-aandacht voor Campbell. Zij mag nu niet zonder haar toestemming worden gekiekt als zij de rechtbank binnenkomt of verlaat.

Campbell moet bevestigen dat zij in 1997 tijdens een galadiner in Zuid-Afrika bloeddiamanten heeft ontvangen van Taylor. Eerder probeerde de advocaat van Taylor de getuigenis van Campbell te vertragen door te stellen dat hij te weinig informatie zou hebben over de vragen die de aanklagers haar willen stellen. De rechters hebben daarover nog geen uitspraak gedaan.

Het was lange tijd onzeker of Campbel zou komen getuigen, omdat ze weigerde te reageren op de oproepen van de rechtbank. Pas toen gedreigd werd met celstraf ging ze overstag.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren