logo songteksten.net

André Rieu ook volgend jaar weer op Vrijthof

(Novum) - André Rieu treedt ook in 2013 weer op in zijn geboortestad Maastricht. De concerten op het Vrijthof staan gepland op 5,6 en 7 juli. Dat heeft de violist donderdag bekendgemaakt. Het gaat om de negende editie van Rieus zomerconcerten. De kaartverkoop start zaterdag.

"De Maastricht-concerten zijn niet zomaar concerten. Dit is mijn stad", zegt de 62-jarige Rieu, die eerder dit jaar nog concerten moest afzeggen wegens een infectie aan zijn evenwichtsorgaan. "Hier woon ik en ben ik geboren. Voor een groot gedeelte van het orkest geldt hetzelfde."

De muzikant wil alles uit de kast halen voor zijn 'eigen' publiek. "We gaan het Vrijthof weer omtoveren tot een grote, romantische openluchtconcertzaal en maken er weer speciale avonden van met vele hoogtepunten, beroemde gastartiesten, lichtshows en solisten."

Rieu timmert behoorlijk aan de weg in het buitenland. Zo verkocht hij dertig concerten uit in het Braziliaanse Sao Paulo. Ook maakt hij kans op een prestigieuze Mexicaanse Lunas Award en een Brit Award. Later dit jaar toert hij nog door onder meer Duitsland en Engeland.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren