logo songteksten.net

Honderd Apple-fans brengen nacht buiten door

(Novum) - Zo'n honderd Apple-fans brengen de nacht door voor de Apple Store in Amsterdam. Ze staan in de rij om vrijdagochtend een iPhone 5 te kopen. Gewapend met paraplu's hopen zij de nacht droog door te komen. De verwachting is dat de rij voor de winkel vroeg in de ochtend nog zal groeien. Een losse iPhone 5 kost minimaal 650 euro.

De rij loopt vanaf de voordeur van de Apple Store aan het Leidscheplein tot aan de Leidschekade, ruim zestig meter. In de rij hebben de Apple-fans hutjes gemaakt door met paraplu's een koepel te vormen. Onder die koepel spelen de fans met andere Apple-producten.

Vorige week vrijdag ging de iPhone 5 onder meer in de Verenigde Staten, Groot-Brittanniƫ en Duitsland in de verkoop. In Oberhausen leidde de verkoop van de smartphone tot een kleine chaos. Dat wil men voorkomen in Amsterdam. Beveiligers zijn ingezet en hekwerken zijn geplaatst om de orde te bewaren. Van een chaos is zo tegen middernacht geen sprake.

De Apple Store in Amsterdam opent vrijdagochtend om acht uur zijn deuren. Alleen afgelopen weekend heeft de smartphonefabrikant al vijf miljoen exemplaren van de iPhone 5 verkocht. Hoeveel iPhone's Apple vrijdag denkt te verkopen, is niet bekend.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren