logo songteksten.net

Ali B uitgeroepen tot Neerlands Hoop

(Novum) - Ali B is zondagavond in de prijzen gevallen. De rapper won tijdens de uitreiking van de VSCD Cabaretprijzen de Neerlands Hoop voor zijn theaterprogramma Ali B Geeft Antwoord. Cabaretier Richard Groenendijk sleepte de Poelifinario in de wacht met zijn show Alle Dagen.

Ali B kreeg de onderscheiding voor veelbelovende theatermakers onder meer omdat hij van zijn theatershow 'een feestje van maakt voor familie en vrienden'. "Charmant, onbevangen, open en ad rem glijdt hij door de avond", oordeelde de jury, die de rapper bestempelde als multitalent.

De jury, die bestaat uit onder anderen journalisten en theaterdirecteuren, hoopt dat Ali B een vervolg maakt op Ali B Geeft Antwoord. "Met een zoeker en opgewekte dwarrelaar als Ali B weet je nooit wat hij morgen gaat doen, maar oh, wat zouden we hem graag op het cabaretpodium blijven zien."

Richard Groenendijk werd gelauwerd vanwege zijn 'intieme' en 'persoonlijke' programma Alle Dagen. "Groenendijk straalt op het toneel gedrevenheid en doelgerichtheid uit", concludeerde de jury, die de cabaretier de prijs voor het meest indrukwekkende programma van het seizoen gaf. "Hilariteit en kwetsbaarheid staan volkomen autonoom naast elkaar."

De Poelifinario en Neerlands Hoop, die jaarlijks worden uitgereikt door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties, werden dit jaar voor de tiende keer uitgedeeld. Vorig jaar vielen Lebbis en Van der Laan & Woe in de prijzen. Onder de eerdere winnaars zijn Theo Maassen en Javier Guzman.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren