logo songteksten.net

Facebook-hits omgebouwd tot bordspellen

(Novum) - Vier populaire Facebook-spellen zijn door speelgoedbedrijf Hasbro omgebouwd tot bordspel. Het gaat om bordspellen rond Farmville, Cityville, Draw Something en Words with Friends van gamebedrijf Zynga. De spellen zijn al verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Wanneer ze in Nederland te koop zijn, is nog niet bekend.

Draw Something is een digitale versie van Pictionary, terwijl Words with Friends lijkt op Scrabble. Deze bordspellen worden dankzij de samenwerking tussen Zynga en Hasbro in een nieuw jasje gestoken. Zo is het bij Words with Friends mogelijk de score bij te houden via een meegeleverde applicatie voor smartphones of tablets.

Cityville wordt daarentegen juist het thema van een nieuwe versie van Monopoly, aangevuld met een paar extra regels. De boerderijdieren uit Farmville worden dan weer gebruikt in Farmville Hungry Hungry Herd, een anders ogende versie van kinderspel Hippo Hap.

In de Verenigde Staten kosten de spellen twintig tot vijfentwintig dollar. Of de bordspellen in Nederland voor een soortgelijk bedrag in de winkel komen, is nog niet bekend.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren