logo songteksten.net

Producent Klaas de Jong hoeft niet te rectificeren

(Novum) - Filmproducent Klaas de Jong hoeft zijn woorden over de eigenaar van autoverhuurbedrijf Fliervoet niet terug te nemen. Dat besloot een rechter woensdag. De Jong deed in mei aangifte tegen de verhuurder. De producent van 'De Hel van '63' beweerde dat hij afgeperst en bedreigd werd.

Het nieuws over de aangifte vond al snel zijn weg naar verschillende media. De eigenaar van Fliervoet en zijn vrouw zeggen dat ze veel schade hebben geleden door de negatieve publiciteit. Volgens de twee heeft De Jong een valse aangifte gedaan en is er geen sprake van afpersing of bedreiging. Het echtpaar eiste een rectificatie.

De Jong en Fliervoet liggen al maanden met elkaar in de clinch. Het autoverhuurbedrijf leverde tijdens de opnamen van 'De Hel van '63' auto's voor het vervoer van acteurs en camera's. De Jong wil de rekening voor die vervoerskosten niet betalen, omdat Fliervoet geen specificatie van de kosten zou willen geven. Op die manier probeert het verhuurbedrijf De Jong naar eigen zeggen 'een poot uit te draaien'.

Fliervoet zegt nog ruim veertigduizend euro van De Jong te krijgen en liet beslag leggen op het bedrijf De Hel van '63 BV. Volgens de filmproducent gaat het om nog geen zevenduizend euro. De Jong stelt dat hij wordt afgeperst.

Klaas de Jong beweert daarnaast dat hij is bedreigd. In telefoongesprekken met Fliervoet zou tegen hem zijn gezegd dat hij 'maar eens goed achterom moest kijken' of anders zouden er 'erge dingen' gebeuren. Fliervoet ontkent de dreiging met geweld.

De voorzieningenrechter in Leeuwarden stelde woensdag vast dat beide partijen lijnrecht tegenover elkaar staan. Volgens de rechter is in het kort geding onvoldoende aannemelijk geworden dat De Jong een valse aangifte deed. Daarom hoeft de filmproducent niet te rectificeren.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren