logo songteksten.net

Werken 'beste therapie' voor Ernst Daniël Smid

(Novum) - Ernst Daniël Smid staat zondag gewoon op de planken tijdens de première van Aspects of Love. Hij ontdekte dat spelen voor hem de 'beste therapie' is na de dood van zijn vrouw. "Werken als medicijn, het is gewoon nodig", vertelt Ernst Daniël aan De Telegraaf.

"Thuis kan ik er niet van loskomen. Het is zo overdonderend leeg", zegt Smid over de dood van zijn vrouw, nu twee weken geleden. "Het voelt alsof er een aanslag op mijn hart is gepleegd. Verschrikkelijk. Ik kan het nog niet aan te slapen in ons bed. Ik lig beneden op de bank."

Al een paar dagen na de begrafenis van Roos repeteerde Ernst Daniël weer voor Aspects of Love. "Zoals een gevallen motorrijder meteen weer moet opstappen, begon ik opnieuw te repeteren. Ik ben hartverwarmend opgevangen."

De 59-jarige Smid ziet het stuk, dat over liefde en doodgaan gaat, als een hommage aan zijn echtgenote. "Het stuk heeft me gegrepen, het is mijn eerbetoon aan Roos. Ik heb haar ook beloofd dat ik zou spelen, dat heeft ze op het laatst nog aan me gevraagd."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren