logo songteksten.net

Nederlandse gamebeurs gaat voor exclusiviteit

(Novum) - De gamebeurs Firstlook in Utrecht hoopt door het aantal bezoekers te beperken een gevoel van exclusiviteit over te brengen. Er komen maximaal zestienduizend bezoekers verspreid over twee dagen.

Met de beperking worden wachtrijen van vier uur vermeden, zodat iedere bezoeker komend weekend minimaal een paar spellen kan spelen. Onder meer de nieuwe Call of Duty, Assassin's Creed 3 en Halo 4 worden op de beurs getoond.

Het paradepaardje voor de organisatie is de aanwezigheid van de Wii U. De nieuwe spelcomputer van Nintendo, die 30 november op de markt komt, kan voor het eerst bespeeld worden in Nederland. Daarnaast zijn ontwikkelaars van gamestudio Treyarch aanwezig om iets nieuws te tonen voor het schietspel Call of Duty: Black Ops 2.

"Firstlook is voor de trendsetters. Dit soort kleinere beurzen ga je straks ook in andere landen zien", voorspelt organisator Jan-Johan Belderok. Volgens hem is direct contact met de meest fanatieke consumenten zinvoller dan het opzetten van een gigantische beurs zoals Gamescom in Keulen. Niemand wil volgens hem in lange rijen wachten.

Firstlook vindt zaterdag en zondag plaats in de Jaarbeurs in Utrecht.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren