logo songteksten.net

Zakelijk geschil Braakhekke nog niet ten einde

(Novum) - Joop Braakhekke is nog steeds niet van het zakelijke geschil met zijn voormalige compagnon af. Braakhekke, die al meer dan twee decennia in de clinch ligt met zakenman Peter Langendijk, zei vrijdag dat een hoger beroep is aangekondigd in de zaak.

Langendijk investeerde in de jaren negentig in Braakhekkes restaurant Le Garage en heeft nog een grote som geld tegoed van de kok. Vorige maand stonden de twee tegenover elkaar in de rechtszaal en betaalde Braakhekke het bedrag dat hij volgens de rechter moest betalen. Het ging waarschijnlijk om een kleine twee ton.

De kok liet vrijdag aan SBS Shownieuws weten dat namens zijn voormalig compagnon beroep is aangetekend tegen het vonnis. Volgens Braakhekke is de rente het pijnpunt. "Ik denk dat het te maken heeft met de enkelvoudige rente", legde de kok uit. "De ontbinding van de VOF heeft plaatsgevonden in 1990 en toen hadden we enkelvoudige rente, dus die is ook betaald."

Braakhekke denkt dat Langendijk hoopt op gestapelde rente. "Dat scheelt inderdaad een slok op een borrel. Maar daar gaat het niet om, het gaat om waar je recht op hebt." Braakhekke noemt het beroep dan ook 'vreemd'. "Waarom hij nu in hoger beroep gaat en hoe hij denkt hier verandering in te brengen, weet ik niet."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren