logo songteksten.net

SGP stelt Kamervragen over Barbie's Baby

(Novum) - De SGP maakt zich zorgen om Angelina, de dochter van realityster Barbie. De partij noemt het bizar en kwalijk dat de geboorte van het meisje op televisie te zien was en heeft Kamervragen gesteld.

Volgens de orthodox-gereformeerde partij heeft Barbie verklaard dat ze haar bevalling alleen heeft laten filmen omdat ze daar geld voor kreeg. "Het belang van het kind wordt opgeofferd aan commercie en kijkcijfers", stelt SGP-Kamerlid Roelof Bisschop. Hij wil weten of de wet is overtreden doordat een baby is gebruikt om geld te verdienen.

De Haagse Barbie, bekend geworden met Oh Oh Cherso, liet haar zwangerschap en bevalling filmen door RTL. Achthonderdduizend mensen zagen de 21-jarige Samantha de Jong, zoals Barbie echt heet, vorige week dinsdagavond bevallen in het programma Barbie's Baby.

De SGP windt zich ook op over het feit dat Willem Holleeder later deze week te gast is bij het NTR-programma College Tour. Het kabinet moet met de omroep in gesprek 'over de mogelijkheid om af te zien van uitzending', vindt de partij.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren