logo songteksten.net

Lady Gaga dineert met Julian Assange

(Novum) - Lady Gaga heeft maandagavond een vorkje geprikt met Julian Assange. De zangeres ging langs bij de Ecuadoraanse ambassade in Londen, waar de Wikileaks-voorman zich schuilhoudt voor de Britse politie.

Gaga was in Londen voor de promotie van haar parfum Fame. Toen ze klaar was bij warenhuis Harrods, toog de zangeres naar de ambassade van Ecuador. Naar verluidt bracht ze vijf uur door met Assange.

Eerder vroeg zangeres M.I.A. al aan Gaga of ze een bezoekje wilde brengen aan Assange. "Als je bij Harrods bent vandaag, kom dan ook even naar Assange bij de Euadoraanse ambassade aan de overkant van de straat", twitterde ze. "Ik ben daar ook en ik regel thee en taart."

Of M.I.A. ook daadwerkelijk aanwezig was, is niet duidelijk. "Meestal heeft hij een eigen team dat zijn afspraken regelt", zei een woordvoerder van de ambassade tegen de Britse krant The Daily Telegrapgh. Gaga plaatste na het bezoek een foto van haarzelf en Assange op haar website.

Assange, die sinds 19 juli in de Ecuadoraanse ambassade verblijft, wil voorkomen dat hij door Groot-Brittanniƫ wordt uitgeleverd aan Zweden. Dat land wil de activist verhoren in verband met een verkrachtingszaak. Assange vreest dat hij vanuit Zweden wordt uitgeleverd aan de Verenigde Staten in verband met de publicatie van geheime documenten.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren