logo songteksten.net

Naomi Campbell geeft ontvangen diamanten toe

(Novum) - Naomi Campbell heeft donderdag toegegeven dat ze diamanten heeft gekregen. Het model moet getuigen tegen de voormalig dictator van Liberia, Charles Taylor. Hij staat in Leidschendam terecht voor het Speciale Hof voor Sierra Leone.

Taylor ontkent dat hij ooit bloeddiamanten heeft gehad. Met Campbells getuigenis willen de aanklagers aantonen dat Taylor loog tijdens verhoren. De voormalig dictator wordt er van verdacht de terreur in buurland Sierra Leone bekostigd te hebben met behulp van dergelijke diamanten.

Campbell wilde niet vrijwillig getuigen, de Britse schone moest gedagvaard worden. De 40-jarige vreest voor haar veiligheid en die van haar dierbaren. Rondom haar getuigenis zijn speciale veiligheidsmaatregelen getroffen. Campbell liet tot donderdag niets los over de diamant, begin dit jaar ging het model nog door het lint toen tijdens een interview naar de steen werd gevraagd.

Naomi kreeg de steen in 1997 tijdens een feestje van Nelson Mandela. Actrice Mia Farrow was ook aanwezig op dat feest. Zij doet haar verhaal maandag uit de doeken tegenover het Speciale Hof voor Sierra Leone.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren