logo songteksten.net

Kraaijkamp speelt politiechef in Sinterklaasfilm

(Novum) - Sinterklaas heeft weer een bekende Nederlander weten te strikken voor zijn nieuwe film. Johnny Kraaijkamp kruipt voor 'Sinterklaas en het Pakjes Mysterie' in de huid van een politiecommissaris. Dat maakte filmdistributeur E1 Entertainment donderdag bekend. Eerder werd duidelijk dat Gerard Joling en Frans Bauer in de film te zien zijn.

"De rol van geflipte commissaris is mij op het lijf geschreven", doet Kraaijkamp uit de doeken. "Hopelijk keert het karakter terug in een volgende Sinterklaasfilm. Dan ben ik er graag weer bij." In 'Sinterklaas en het Pakjes Mysterie' spelen ook Hugo Metsers, Annick Boer, Joep Sertons en Bart Ettekoven.

Sipke-Jan Bousema, Leontien Borsato en Henkjan Smits zouden een bijrol spelen, maar haakten af. "Het nadeel van een film in de zomer opnemen is dat veel mensen vakantieplannen hebben", vertelt regisseur Martijn van Nellestijn. "Het zijn fantastische mensen waar ik graag mee had gewerkt."

Henkjan Smits speelde wel in de vorige Sinterklaasfilm van Van Nellestijn, 'Sinterklaas en de Verdwenen Pakjesboot'. Nu Smits niet terugkeert als burgemeester, krijgt Rob van de Meeberg de burgemeestersketting om. Hij keerde speciaal voor de opnamen terug van vakantie. "De tweede reeks opnamen waren in juli toen ik al in Frankrijk zat", zegt de 66-jarige acteur. "Kleine moeite om voor dit sympathieke filmproject even terug te komen."

'Sinterklaas en het Pakjes Mysterie' is vanaf 13 oktober te zien in de Nederlandse bioscopen. De vorige film, 'Sinterklaas en de Verdwenen Pakjesboot' was de best bezochte Nederlandse kinder- en familiefilm van vorig jaar. Het nieuwe avontuur is de derde Sinterklaasfilm van Van Nellestijn. In 2008 trapte de regisseur zijn reeks af met 'Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek'.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren