logo songteksten.net

Campbell claimt herkomst diamanten niet te weten

(Novum) - Naomi Campbell had geen idee van wie ze bijna dertien jaar geleden een aantal diamanten kreeg. Dat verklaarde het Britse model donderdag tegenover het Speciale Hof voor Sierra Leone. De stenen waren waarschijnlijk afkomstig van Charles Taylor, de voormalig dictator van Liberia die terechtstaat wegens oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid.

"Ik lag te slapen toen twee mannen op mijn deur klopten", herinnert Campbell zich. "Ze gaven me een zakje en zeiden: een cadeau voor jou. Ik nam het aan en zei: bedankt." Vervolgens kroop het model weer in haar hotelbed, om pas de volgende ochtend te kijken wat ze gekregen had. "Ik zag een paar kleine, vieze stenen."

Campbell zei geen idee te hebben van wie de diamanten afkomstig waren. "Er was geen briefje of uitleg." Pas tijdens het ontbijt ging er een lichtje branden bij de 40-jarige. "Ik zat met Mia Farrow en Carole White aan tafel en vertelde hen wat was gebeurd. Een van de twee zei: dat is overduidelijk het werk van Charles Taylor."

De Britse schone leerde de dictator in 1997 kennen tijdens een diner dat georganiseerd was door Nelson Mandela. "Hij kwam tijdens het eten binnenlopen en daar heb ik met hem gesproken. Hij vertelde over zijn land en wie hij was."

Campbell vertelde dat ze de diamanten heeft ingeleverd bij het Nelson Mandela Children's Fund. Het model zou vorig jaar nog gesproken hebben met de man die de stenen ontving. Hij zei de diamanten nog steeds te hebben. In een verklaring heeft de liefdadigheidsinstelling echter laten weten nooit een diamant van Campbell of iemand anders te hebben gekregen. "Dat zou ongepast en illegaal zijn geweest."

Charles Taylor heeft altijd ontkend dat hij diamanten in zijn bezit had. Hij wordt ervan verdacht de terreur in buurland Sierra Leone deels bekostigd te hebben met de stenen. Zijn advocaat zegt dat Campbells verhaal enkel is gebaseerd op vermoedens.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren