logo songteksten.net

Microsoft weigert games met 18-pluskeuring

(Novum) - Microsoft verbiedt de verkoop van games met een leeftijdskeuring van 18 jaar en ouder via de online winkel voor Windows 8. Dat schrijft het bedrijf in een overeenkomst met gameontwikkelaars. Spellen als Call of Duty en Skyrim zijn hierdoor niet te koop. Verschillende ontwikkelaars zijn dan ook tegen de komst van Windows 8.

Onder meer gamestudio Valve en enkele onafhankelijke ontwikkelaars hebben hun onvrede uitgesproken over de werkwijze van Microsoft. Elk spel dat verkocht wordt via Windows 8 Marketplace krijgt een aparte keuring, naast de classificatie van keuringsorgaan PEGI. Zo mogen spellen geen overmatig geweld, seks of haatdragende teksten bevatten.

Hoewel spellen als Skyrim en Call of Duty niet via Windows 8 Marketplace te koop zijn, kunnen de games nog wel gekocht worden via online gamedienst Steam, of in de winkel. Programma's die niet officieel goedgekeurd zijn voor Windows 8 kunnen geen gebruikmaken van bepaalde functionaliteiten van het besturingssysteem. Om wat voor functies het zou gaan, is onduidelijk.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren