logo songteksten.net

Wyclef Jean presenteert presidentsplan Haïti

(Novum) - Wyclef Jean heeft grootse plannen met Haïti. De 37-jarige zanger wil zich kandidaat stellen voor het presidentschap in zijn geboorteland. Jean gaat het onderwijs, de arbeidsmarkt, de veiligheid en de landbouw aanpakken.

"De inwoners van Haïti en de jongeren, die een meerderheid van de bevolking vormen, kunnen niet nog vijf jaar van corruptie doormaken. Daarom doe ik mee", vertelt Jean aan het Amerikaanse tijdschrift People.

Jean nam de beslissing om president te worden na de aardbeving in januari. "Ik heb vier pijlers: onderwijs, banen, het integreren van veiligheid in de cultuur en de landbouw herstellen", legt de ambitieuze zanger uit.

Wyclef Jean is zich bewust van de zware taak die hem te wachten staat als hij wordt gekozen. "Politiek is een vechtsport, dus ik verwacht niets minder dan elke dag aangevallen te worden." Maar zijn voornaamste doel is de Haïtianen 'uit deze puinhoop' te halen.

Jean heeft zich nog niet officieel kandidaat gesteld, maar al wel de nodige voorbereidingen getroffen. De zanger zou zijn officiële kandidaatstelling donderdag in het programma van Larry King bekendmaken. De verkiezingen in Haïti vinden 28 november plaats.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren