logo songteksten.net

Nieuw album Richie Sambora voelt als wedergeboorte

(Novum) - Richie Sambora is begonnen aan een nieuwe levensfase. De zanger en gitarist, vooral bekend van Bon Jovi, heeft na veertien jaar weer een soloalbum uitgebracht. Met Aftermath of the Lowdown sluit hij een roerige periode af, waarin onder meer zijn scheiding en alcoholverslaving breed werden uitgemeten in de media. "Nu is het tijd voor mijn kant van het verhaal."

"Het afgelopen decennium had ik mijn handen vol aan de band, mijn huwelijk dat uiteindelijk geen stand hield, het ouderschap, ik heb mijn vader verloren aan kanker en heb problemen gehad met alcoholgebruik", somt de rocker zijn bewogen jaren op voor Novum Nieuws. "Maar ik heb 'de andere kant' bereikt."

Die prestatie bepaalde het gevoel van de plaat Aftermath of the Lowdown. "Het thema is 'vrijheid' en 'triomf', de andere kant bereiken", doet de 53-jarige Sambora uit de doeken over het album. "Het is als een nieuwe fase voor me, bijna een wedergeboorte."

Sambora trapte zijn Europese toer deze week af in een uitverkochte Melkweg in Amsterdam. "Het is een fantastische zaal en die zat helemaal vol", zegt hij. "Zonder het Amerikaanse publiek tekort te doen, maar het Europese publiek is aandachtiger. Ze hebben echt aandacht voor de stemmen en kunst in het algemeen."

Begin volgend jaar brengen Sambora en zijn vrienden van Bon Jovi een nieuwe plaat uit. "Het album is af en verschijnt in maart", zegt de rocker. De cd heeft nog geen titel.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren