logo songteksten.net

Burrows blij met verlossing grote ego's Razorlight

(Novum) - Andy Burrows is blij dat hij niet meer hoeft te werken met de grote ego's van Razorlight. "Dat was best een moeilijke band om in te spelen", vertelt de drummer, die sinds een paar jaar als soloartiest zijn geluk beproeft, aan Novum Nieuws.

"In een band heb je altijd te maken met een bepaalde diplomatie. Met Razorlight heb ik een geweldige tijd gehad, maar het is ook fijn om gewoon je werk te kunnen doen zonder steeds ruzie te hoeven maken", zegt de 33-jarige muzikant. Burrows maakte van 2004 tot 2009 deel uit van de rockband.

Burrows komt vrijdag met zijn soloplaat Company. Onder de naam I Am Arrows bracht hij eerder Sun Comes Up Again uit en voor het goede doel maakte hij de plaat The Colour of my Dreams. "Dit voelt als mijn eerste echte soloalbum", aldus Burrows. "Dit voelt echt. Alles voelde goed, de omstandigheden waren goed en ik voelde me vrijer als muzikant."

De Brit, die niet alleen drumt maar ook andere instrumenten bespeelt en daarnaast zingt en muziek schrijft, is niet zenuwachtig voor de release van zijn nieuwe schijfje. "Ik draai al te lang mee om me daar druk om te maken", zegt hij. "Natuurlijk wil ik dat mensen het leuk vinden en moeten ze gaan luisteren, maar je kunt nooit voorspellen wat er gaat gebeuren."

Burrows, die Razorlights hit America uit 2006 schreef, helpt ook graag collega's vooruit. Zo was het de bedoeling dat hij zou bijdragen aan het nieuwe album van Melanie Chisholm, de ex-Spice Girl die een goede vriendin van hem is. "Uiteindelijk is daar niks van gekomen, want we zaten alleen maar in de pub."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren