logo songteksten.net

Zelfs reclamefolder inspireert Go Back To The Zoo

(Novum) - De vier heren van Go Back To The Zoo putten inspiratie uit de gekste dingen. Zo hebben The Strokes, Nijmegen en de Russische schrijver Fjodor Dostojevski invloed op de band, maar ook reclamefolders zijn interessant. "Het kan soms Dostojevski zijn, een andere keer de bonusaanbiedingenfolder bij de Albert Heijn", doet bassist Lars Kroon uit de doeken.

Het debuutalbum van Go Back To The Zoo zou begin dit jaar verschijnen, maar ligt pas sinds kort in de winkels. "We hebben net zo lang geschreven totdat we genoeg coole nummers hadden", vertelt zanger Cas Hieltjes aan muzieksite NLtracks. "We wilden extra materiaal hebben, in plaats van maar tien nummers."

De vier heren produceerden veertig nummers waaruit de beste zijn gekozen, legt gitarist Teun uit. "De rest gebruiken we misschien nog voor latere albums."

Go Back To The Zoo presenteert de debuutplaat 'Benny Blisto' dinsdagavond. "Benny Blisto is een goede vriend van ons. Hij is de coolste persoon die je je kunt voorstellen: nog cooler dan Clint Eastwood en God", zegt bassist Lars Kroon over de titel. "Hij weet alles. Hij maakt altijd de juiste keuzes en staat voor vriendschap, want daar is onze band op gebaseerd."

De vier heren weten zeker dat ze het ver gaan schoppen in de muziekindustrie. "We vonden onszelf vanaf het begin al de beste band van de wereld."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren