logo songteksten.net

Platenlabel Beach Boys zit achter Katy Perry aan

(Novum) - Het platenlabel van de Beach Boys, Rondor Music, is niet blij met Katy Perry's 'California Gurls'. In de zomerhit van Perry wordt verwezen naar 'California Girls', waarmee de Beach Boys in 1965 scoorden. Rondor Music hoopt dat de schrijvers van Perry's hit de verwijzing willen erkennen.

"De woorden of melodie van een nummer kopiƫren is niet netjes", zegt een woordvoerder van Rondor Music tegen entertainmentzender E! "We klagen Katy Perry en haar platenlabel niet aan, maar hopen dat ze ons de creatieve credits geven die we verdienen." Volgens E! is Rondor Music ook uit op een deel van de royalties.

Aan het eind van Perry's nummer zegt rapper Snoop Dogg: I really wish you all could be California girls. De zin verwijst naar het nummer van de Beach Boys. Zij zongen in de jaren zestig: I wish they all could be California girls.

De Beach Boys zelf maken helemaal geen probleem van Perry's zomerhit. "We zijn vereerd dat ze miljoenen mensen herinnert aan ons nummer", reageert Mike Love. "We vinden haar lied geweldig en wensen haar alle succes."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren