logo songteksten.net

Zanger Lee Fields zette carrière stil na familiedrama

(Novum) - Lee Fields heeft zijn zangcarrière in de jaren tachtig op een lager pitje gezet om bij zijn echtgenote te kunnen zijn. Fields schoonzus werd door haar man vermoord. "Het gebeurde zo onverwacht. Ik moest daarna bij mijn vrouw zijn," vertelt de zanger aan Novum Nieuws voorafgaand aan zijn concert in de Amsterdamse North Sea Jazz Club.

"We waren echt kapot van de moord op mijn schoonzus. En hij was ook een gitarist", vertelt Fields over zijn zwager. "We speelden weleens samen." De moord werd gepleegd aan het eind van de jaren zeventig.

De inmiddels 61-jarige Fields nam samen met zijn vrouw de zorg voor hun neefje over. De zanger besloot het toeren achterwege te laten en in de buurt van zijn gezin te blijven. "In de jaren tachtig was ik echt een pappa." Hij had met zijn vrouw al twee zoons en een dochter. "Ik zou het zo weer doen."

De zanger van de band Lee Fields & The Expressions wilde zijn muziekcarrière niet aan de wilgen hangen en maakte relatief eenvoudige dansplaten. "Je wil doorgaan met je dromen, maar je wil ook dat je gezin het goed heeft", vertelt hij. "Sommige mensen denken dat de droom alles is, maar er is meer. Mijn kinderen hadden een vader nodig, dus zette ik mijn droom aan de kant."

De artiest ziet ook een egocentrische kant aan zijn keuze voor zijn gezin vrij vroeg in zijn carrière. "Ik koester geen wrok", vertelt hij. "Ik heb rust in mijn hoofd en dat is iets wat je niet met geld kunt kopen."

Tegenwoordig is Fields weer terug in de soulmuziek samen met zijn band The Expressions. Eerder dit jaar verscheen hun derde album Faithful Man. "Nu heb ik mijn kinderen op kunnen voeden en heb ik ook de muziek kunnen maken die ik altijd wilde maken."

Lee Fields & The Expressions zijn dinsdagavond te zien in het Dolhuis in Dordrecht, woensdagavond in De Oosterpoort in Groningen en donderdag in het Nijmeegse Doornroosje.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren