logo songteksten.net

Huis Johan Cruijff in Barcelona leeggeroofd

(Novum) - Dieven hebben maandag ingebroken in het huis van Johan Cruijff in Barcelona. De krant El PeriĆ³dico meldt dinsdag op gezag van bronnen rond het politieonderzoek dat spullen ter waarde van een half miljoen euro zijn meegenomen. De buit zou bestaan uit sieraden, gouden horloges en enkele bekers en trofeeĆ«n die Cruijff tijdens zijn voetbal- en trainersloopbaan heeft gewonnen.

De dieven zouden 's ochtends over de muur zijn geklommen rond het huis in de wijk Sarria-Sant Gervasi. Op het balkon werd een raam opengebroken waardoor de inbrekers naar binnenglipten. Daar trokken ze kasten en laden open op zoek naar waardevolle spullen.

Twee passerende bejaarden merkten de inbraak op en sloegen alarm. De politie heeft nog geen verdachten in het vizier. De 65-jarige voetballegende was op het moment van de insluiping in het Mexicaanse Guadalajara, waar hij de plaatselijke voetbalclub adviseert.

Cruijff laat De Telegraaf in een reactie weten dat het schadebedrag zwaar overdreven is. "Een half miljoen? Was het maar waar!" De oud-voetballer zegt bewust maar weinig waardevolle spullen in het huis te hebben achtergelaten. "Maar goed, een inbraak is natuurlijk wel vervelend."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren